Saç Simülasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu, saçlarda oluşan seyrekleşme veya kelleşme durumlarını gidermek için etkili yöntemlerden biridir. Özel cihazlar ile yapılan saç simülasyonu, saçı dökülen bireyler için estetik bir görünüm sağlar.
Saçlar, fiziksel görünüşün en önemli parçalarından biridir. Sağlıklı ve gür saçlar, bireylerin toplumdaki yerinin belirlenmesini etkileyerek daha özgüvenli ve kendinden emin bir şekilde görünmelerine yardımcı olabilir. Ancak bazı durumlar, saçlarda bölgesel veya genel dökülmelere sebep olabilir. Bu gibi istenmeyen durumlarda, bireyler daha sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak için çeşitli yöntemlere başvurabilirler.
Saç simülasyonu uygulaması, bireylerin saçlarındaki dökülmeler için sık sık tercih ettiği yöntemler arasındadır. Doğal saç foliküllerini ve saç rengini doğru bir şekilde kopyalayan saç simülasyonu uygulaması, seyrekleşen bölgelerin güçlenmesine ve yoğunluk kazanmasına yardımcı olur. Böylece saçlarda daha kalın ve güçlü bir görünüm oluşmasını sağlayabilir.
Saç dökülmeleri için popüler hale gelen bu yöntem, alanında uzman kişiler tarafından uygulanır. Saç simülasyonu, özel cihazlar kullanılarak kafa derisine uygun pigmentlerin deri altına yerleştiridilmesidir.

SCALP

WORKSHOP

Siz de en doğal en etkili yöntemi öğrenmek için hemen en yakın tarihli eğitimlerimize kayıt olun.

SCALP TURKEY

Saç Simülasyonu Nedir?

Saç Pigmentasyonu
Saç mikropigmentasyonu olarak da bilinen saç simülasyonu yöntemi, dökülen saçların meydana getirdiği boşlukları kapatarak saçların daha dolgun görünmesini sağlayan kozmetik bir işlemdir. Saç dövmesi olarak da bilinen bu yöntem, bilinen klasik dövme işlemi ile bazı noktalarda ayrılır. Saç simülasyonu ile seyrelen veya kelleşen bölgelere çözüm sağlanabilir ancak saç dökülmesini tedavi etmez.
Saç simülasyonu genel olarak saç için uygun olan pigmenti, kafa derisinin epidermal tabakasına yerleştirmek için özel ve steril mikro iğneler kullanan ve cerrahi olmayan bir yöntemdir. Saç köklerinin daha dolgun görünmesini ve doğal saç foliküllerinin çoğalmasını sağlar.
Özellikle kısa saçlı veya kelleşme sorunu yaşayan bireyler için etkili bir yöntemdir. Ayrıca bu işlem, kafa derisinde istenmeyen yara izleri veya doğum lekeleri gibi bölgelerin kapatılmasında da sıklıkla kullanılır. Saç simülasyonu uygulaması, saç dökülmesinden dolayı kafa derisinde meydana gelen yüzey alanını kamufle ederek birey için yeni bir saç çizgisi oluşturmayı hedefler.
Saç mikropigmentasyonu, kadınlarda ve erkeklerde alopesi, travmatik yaralar, genetik faktörler veya diğer cilt hastalıklarının sebep olduğu saç dökülmelerinde sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir ve saç derisinde meydana gelen boşlukları doldurmak için en ideal tekniktir. Hastaların sağlığı ve güvenliği için mutlaka eğitimli ve lisanslı bir uzman tarafından uygulanması gerekir.

Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu uygulaması kafa derisinin epidermis tabakasına, saçınıza uygun pigmentlerin yerleştirilmesidir. Alanında uzman kişiler tarafından steril ortamlarda gerçekleştirilen bu işlem, çeşitli prosedürlerle uygulanır. İşlemi yapacak olan uzman, saç simülasyonu hakkında sizi bilgilendirerek aklınıza takılan soruları cevaplandırır. Ayrıca, bu işlem için nasıl hazırlanacağınızı da anlatır. Öncelikli olarak uzman saç yapısını ve kafa derisini ayrıntılı bir şekilde inceleyerek bireyin istekleri doğrultusunda birey için en uygun işlemi ve pigmenti seçer. Daha sonra kafa derisinde işlem yapılacak olan bölgeleri işaretler. Tamamen kellik varsa, bireyin yaşına ve yüz yapısına göre bir saç çizgisi oluşturur. Uzman, bölgeyi belirledikten sonra kafa derisinin işlem yapılacak kısmına lokal anestezi uygulayarak bölgenin uyuşmasını sağlar. Böylece herhangi bir acı ya da ağrı hissinin oluşmasını engeller. Bölgenin uyuşması sağlandıktan sonra uzman, hastanın saç rengine uygun pigmentleri kişiye özel ve steril iğneler yardımıyla kafa derisinin epidermis kısmına yerleştirilir. Böylece boyutu ve derinliği değişkenlik gösteren küçük renkli noktalar, istenen bölgeye yerleştirilir. Saç pigmentasyonu uygulamasının süresi ve seans sayısı, kafa derisindeki işlem yapılacak alanın genişliğine göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel seans süreleri 4 ile 5 saat arasında değişiklik gösterebilir. Ayrıca işlem yapılacak alan küçük dahi olsa saç pigmentasyonu işleminin uzun süre kalıcı olması için 3 ila 4 hafta aralıkla birden fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. Her uygulama sonrasında saçlarınız daha dolgun ve daha doğal görünür. Uzmanların işlem öncesi ve işlem sonrası verdikleri talimatlara uymak daha verimli sonuçlar almaya yardımcı olabilir.

Saç Simülasyonu Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Saç simülasyonu uygulaması hassas bir işlem olduğundan, alanında uzman biri tarafından steril bir ortamda yapılır. Ayrıca bu işlemden önce ve sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Uzmanın verdiği yönergelere dikkat etmek, işlemin verimliliğini artırarak iyileşme sürecine destek olabilir. Bununla beraber işlem sonrasında herhangi bir komplikasyon gelişme riskini de ortadan kaldırabilir. Her seans sonunda uzman kişi, kafa derinizin durumunu yakından takip ederek bir sonraki seans için planlamalar yapar. Daha doğru ve güvenli sonuçlar için uzmanın önerdiği tavsiyelere uymak gerekir. Saç simülasyonunda dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir:
  • Her seans öncesinde duş alın ve işlem sonrasındaki dört gün boyunca kafa derisini ıslatmaktan veya yıkamaktan kaçının. Bunun için duş alırken veya banyo yaparken kafanıza duş başlığı geçirebilirsiniz.
  • Çok fazla terlemek kafa derisinin ıslanmasına sebep olduğundan, terleme durumunuzu kontrol altına almalısınız. Bunun için işlem sonrasındaki beş gün boyunca sizi yoracak egzersizler yapmaktan kaçının.
  • Saç simülasyonu uygulaması aldığınız süre boyunca yüzmeye gitmeyin. Buhar veya sauna odalarında bulunmayın. Ayrıca aşırı sıcak duş almaktan kaçının.
  • İşlem sonrasındaki ilk dört gün kafa derinizi güneş ışınlarından koruyun. Bunun için şapka kullanabilirsiniz. İşlem sonrasındaki beşinci günü kafa derinizi 45-60 dakika süresince güneşlendirebilirsiniz.
  • İşlemden dört gün sonra, işlem uygulanan bölgeyi düzenli olarak nemlendirin.
  • Son seanstan sonra 28 gün boyunca yüzmekten, sauna veya buhar odalarından kaçının.
  • Son seanstan sonra 28 gün boyunca kafa derinizi güneş ışınlarından koruyun. Bunun için 30 veya 50 faktör güneş kremi kullanabilirsiniz.
  • Son işlemden dört gün sonra, işlem yapılan bölgeyi düzenli şekilde nemlendirmeye devam edin.

Saç Simülasyonu Uygulaması Ne Kadar Süre Etkili?

Saç simülasyonu uygulaması belli bir eğitim ve uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu alanda eğitim almış ve deneyimli bir uzman tarafından yapılan saç simülasyonu uygulamaları daha uzun süren etkilere sahiptir. Saç pigmentasyonu genellikle yarı kalıcı olarak kabul edilir. Etkileri 3 ila 8 yıl arasında değişiklik gösterebilir.

Deri zaman içerisinde pul pul döküldüğünden, işlem uygulanan bölge zamanla solabilir. Renk tonu kişinin isteğine göre açılabilir. Ancak pigment değişimi, yalnızca yanlış bir ton kullanıldığında uygulanır. Ayrıca çok kuru bir cilde sahip bireylerde renk solması daha hızlı gerçekleşebilir. Bunun sebebi, kuru ciltli kişilerde cildin pul pul dökülmesi daha hızlı gerçekleşir.

Dolayısıyla kafa derisine uygulanan pigmentler zaman içerisinde dökülebilir. Ayrıca uzmanın verdiği talimatlara uymak ve zararlı güneş ışınlarından korunmak, saç pigmentasyonu işleminin kalıcılığını artırabilir.

Saç Simülasyonu Kimler İçin Uygundur?

Saç mikropigmentasyonu olarak da bilinen saç simülasyonu, saçlarında seyrekleşme veya kelleşme olan bireyler için etkili çözüm sağlayabilir. Saç dökülmesi, erkeklerde ve kadınlarda sıklıkla görülen ortak durumlardan biridir. Yaşlanma, genetik, fazla ısı ve yanlış ürün kullanımı gibi durumlar bireylerde saç dökülmelerine sebep olabilir. Bu durum bireylerin psikolojik sağlığını olumsuz etkileyerek yaşam kalitelerini düşürebilir. Genel olarak saçlarda seyrekleşmeye veya kelleşmeye sebep olan durumlar ve saç simülasyonu gerektiren durumlar şu şekilde sıralanabilir:
Alopesi Areata (Saçkıran)
Alopesi, saçlarda bölgesel veya genel dökülmelere sebep olan otoimmün bir rahatsızlıktır. Otoimmün hastalıklarda vücudun bağışıklık sistemi kendi kendine saldırır. Alopesi hastalığında, vücudun bağışıklık sistemi saç köklerine saldırarak saç dökülmelerine sebep olur. Bazı kişilerde bu durum iyileşir ve yeni saç kökleri oluşur. Ancak bazı kişilerde kalıcıdır. Bu gibi durumlarda dermatolog önerisi ile saç simülasyonu saç köklerinin oluşmadığı yerlerde uygulanabilir.
Kadın tipi saç dökülmesi
Kadın tipi saç dökülmesinde her kadında görülebilir ancak yaygın olarak 40 yaş ve üstü kadınlarda, menopoza giren kadınlarda ve ailesinde kadın tipi saç dökülmesi olan kadınlarda görülür. Saç simülasyonu uygulaması kadın tipi saç dökülmesi yaşayan kişiler için uygun ve etkili bir yöntemdir.
Erkek tipi saç dökülmesi
Erkeklerde en yaygın saç dökülmesi sebebi erkek tipi saç dökülmesidir. Erkeklerin çoğunda seyrekleşme, kelleşme ve saç çizgisinin açılması gibi durumlarla karşılaşılır. Bu gibi durumlarda saç simülasyonu etkili bir çözüm yöntemidir.
Kafa derisindeki yara izleri ve doğum lekeleri
Kafa derisinde travmalar sonucu oluşan yara izleri, yanıklar ve doğuştan gelen doğum lekeleri saçın içinden görülebilir. Bu gibi durumlarda bu izleri kamufle etmek için saç pigmentasyonu uygulaması kullanılabilir.
Saç ekimi sonrasında kalan boşluklar
Saç ekimi uygulamasından sonra istediği sonucu alamayan ve kafa derisinde boşluk kalan bireyler, kalan boşlukları kapatmak için saç simülasyonu uygulaması yaptırabilirler.

Saç Simülasyonunu Nerde Yaptırabilirim?

Saç simülasyonu hassas bir işlem olduğundan, bu işlemi alanında uzman biri tarafından yaptırmak daha sağlıklı ve verimli sonuçlar verecektir. Yıllardır bu işi yapan ve alanında uzmanlaşan Scalp Turkey ekibi, müşterilerin beğenisini toplayarak saç simülasyonu konusunda önde gelen markalardan biri olmayı başarmıştır. Kullanmış olduğu son teknoloji cihazlar ile müşterilerin konforunu sağlayan bu marka, hızlı ve etkili sonuçlar ile sorunsuz bir operasyon geçirmenizi sağlar. Sizde saç simülasyonu yaptırmak veya bu konuda hakkında eğitim almak isterseniz daha detaylı bilgi için hemen kaydınızı yaptırın.
Videoyu Oynat
Videoyu Oynat
Videoyu Oynat

Saç Pigmentasyonu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Videoyu Oynat
Saç Simülasyonu Saç Dökülmesini Nasıl Giderir?
Saç simülasyonu uygulaması, erkek ve kadın bireylerin saçlarında meydana gelen kelleşme ve seyrekleşme durumlarını gidermek için kullanılan yöntemlerden biridir. Bir tür kamufle görevi gören saç pigmentasyonu işlemi, kafa derisinde oluşan seyrek ve kel bölgeleri gizlemenin etkili bir yoludur. İşlem herhangi bir ameliyat veya genel anestezi gerektirmez. Bundan dolayı işlemden sonra günlük rutininize dönebilirsiniz. Ancak bu işlem saç dökülmesini tedavi etmez.
Saç Simülasyonu Uygulaması Riskleri Nelerdir?
Saç simülasyonu uygulaması saç dövmesi ile benzerlik gösterse de bazı noktalarda ayrılır. Saç dövmesinde daha kalın bir iğne kullanılır ve cildin daha derinine inilir. Saç simülasyonu ve saç dövmesinin riskleri benzerlik gösterir. Saç simülasyonunda kullanılan mürekkep ve pigmentler bitkisel kaynaklı olduğundan çoğu kişide herhangi bir yan etki göstermez. Ancak bazı bireylerde alerjik reaksiyon gelişebilir. Bundan dolayı saç simülasyonunu alanında uzman biri tarafından yaptırmak, oluşabilecek riskleri erkenden teşhis etmek ve duruma müdahale etmek için önemlidir.
Saç Simülasyonu Sonrasında Ne Olur?
Saç simülasyonu işleminden sonra işlem yapılan bölgede birkaç gün boyunca kızarıklar olabilir. İğne darbelerinden dolayı bölgede kabuklanmalar oluşabilir. Ancak kabuklar yaklaşık bir hafta sonra kendiliğinden düşer. Kafa derisine enjekte edilen pigmentler birkaç ay sonra oturur ve 3 ila 8 yıl arasında kalıcılık gösterir. Uygulamanın kalıcılık süresini artırmak için uzman tavsiyelerine uymak önemlidir.