Saç Simülasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?
SCALP
WORKSHOP
Siz de en doğal en etkili yöntemi öğrenmek için hemen en yakın tarihli eğitimlerimize kayıt olun.
Saç Simülasyonu Nedir?
Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?
Saç simülasyonu uygulaması kafa derisinin epidermis tabakasına, saçınıza uygun pigmentlerin yerleştirilmesidir. Alanında uzman kişiler tarafından steril ortamlarda gerçekleştirilen bu işlem, çeşitli prosedürlerle uygulanır. İşlemi yapacak olan uzman, saç simülasyonu hakkında sizi bilgilendirerek aklınıza takılan soruları cevaplandırır. Ayrıca, bu işlem için nasıl hazırlanacağınızı da anlatır. Öncelikli olarak uzman saç yapısını ve kafa derisini ayrıntılı bir şekilde inceleyerek bireyin istekleri doğrultusunda birey için en uygun işlemi ve pigmenti seçer. Daha sonra kafa derisinde işlem yapılacak olan bölgeleri işaretler. Tamamen kellik varsa, bireyin yaşına ve yüz yapısına göre bir saç çizgisi oluşturur. Uzman, bölgeyi belirledikten sonra kafa derisinin işlem yapılacak kısmına lokal anestezi uygulayarak bölgenin uyuşmasını sağlar. Böylece herhangi bir acı ya da ağrı hissinin oluşmasını engeller. Bölgenin uyuşması sağlandıktan sonra uzman, hastanın saç rengine uygun pigmentleri kişiye özel ve steril iğneler yardımıyla kafa derisinin epidermis kısmına yerleştirilir. Böylece boyutu ve derinliği değişkenlik gösteren küçük renkli noktalar, istenen bölgeye yerleştirilir. Saç pigmentasyonu uygulamasının süresi ve seans sayısı, kafa derisindeki işlem yapılacak alanın genişliğine göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel seans süreleri 4 ile 5 saat arasında değişiklik gösterebilir. Ayrıca işlem yapılacak alan küçük dahi olsa saç pigmentasyonu işleminin uzun süre kalıcı olması için 3 ila 4 hafta aralıkla birden fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. Her uygulama sonrasında saçlarınız daha dolgun ve daha doğal görünür. Uzmanların işlem öncesi ve işlem sonrası verdikleri talimatlara uymak daha verimli sonuçlar almaya yardımcı olabilir.
Saç Simülasyonu Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
- Her seans öncesinde duş alın ve işlem sonrasındaki dört gün boyunca kafa derisini ıslatmaktan veya yıkamaktan kaçının. Bunun için duş alırken veya banyo yaparken kafanıza duş başlığı geçirebilirsiniz.
- Çok fazla terlemek kafa derisinin ıslanmasına sebep olduğundan, terleme durumunuzu kontrol altına almalısınız. Bunun için işlem sonrasındaki beş gün boyunca sizi yoracak egzersizler yapmaktan kaçının.
- Saç simülasyonu uygulaması aldığınız süre boyunca yüzmeye gitmeyin. Buhar veya sauna odalarında bulunmayın. Ayrıca aşırı sıcak duş almaktan kaçının.
- İşlem sonrasındaki ilk dört gün kafa derinizi güneş ışınlarından koruyun. Bunun için şapka kullanabilirsiniz. İşlem sonrasındaki beşinci günü kafa derinizi 45-60 dakika süresince güneşlendirebilirsiniz.
- İşlemden dört gün sonra, işlem uygulanan bölgeyi düzenli olarak nemlendirin.
- Son seanstan sonra 28 gün boyunca yüzmekten, sauna veya buhar odalarından kaçının.
- Son seanstan sonra 28 gün boyunca kafa derinizi güneş ışınlarından koruyun. Bunun için 30 veya 50 faktör güneş kremi kullanabilirsiniz.
- Son işlemden dört gün sonra, işlem yapılan bölgeyi düzenli şekilde nemlendirmeye devam edin.
Saç Simülasyonu Uygulaması Ne Kadar Süre Etkili?
Deri zaman içerisinde pul pul döküldüğünden, işlem uygulanan bölge zamanla solabilir. Renk tonu kişinin isteğine göre açılabilir. Ancak pigment değişimi, yalnızca yanlış bir ton kullanıldığında uygulanır. Ayrıca çok kuru bir cilde sahip bireylerde renk solması daha hızlı gerçekleşebilir. Bunun sebebi, kuru ciltli kişilerde cildin pul pul dökülmesi daha hızlı gerçekleşir.
Dolayısıyla kafa derisine uygulanan pigmentler zaman içerisinde dökülebilir. Ayrıca uzmanın verdiği talimatlara uymak ve zararlı güneş ışınlarından korunmak, saç pigmentasyonu işleminin kalıcılığını artırabilir.