Saç

Saç Simülasyonu ve Saç Ekimi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saçlarınızda seyrelme veya kelleşmeden muzdaripseniz, ilgili bölgelere saç simülasyonu yaptırarak kısa süre içerisinde saçlarınızda doğal ve estetik bir görünüm elde edebilirsiniz. Güçlü ve gür saçlar, dış görünüşün önemli parçalarından biridir. Sağlıklı saçlar, bireylerin görünüşüne olumlu bir katkı sağlayarak özgüvenlerini desteklemeye yardımcı olur. Çeşitli faktörlerden dolayı saçlarda zaman zaman bölgesel veya genel dökülmeler, seyrekleşme ve kelleşme olabilir. Bu gibi durumlarda, saç simülasyonu veya saç ekim gibi farklı tekniklerle kişiler eski görünümlerine tekrar kavuşabilirler. Bununla birlikte bu iki yöntemi birbirinden ayıran bazı temel özellikler bulunur. Bu yöntemlerin nasıl uygulandığını, farklarını ve birbirlerine üstünlüklerini ayrıntılı şekilde öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Saç Simülasyonu Nedir?

Saç simülasyonu, saç yoğunluğunun az olduğu bölgelerde saç köklerini özel boyalar yardımıyla yeniden yapılandırma işlemidir. Mikropigmentasyon ya da saç pigmentasyonu olarak da bilinen saç simülasyonu, cerrahi bir işlem gerektirmediğinden sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir. Kısa saçlar için oldukça başarılı sonuçlar veren saç pigmentasyonu, uygulanan saç efektleri ile doğal bir görünüm sağlar. Saç ekimi için nakledilecek yeterli saç kökü grefti bulunmadığı durumlarda saçsız bölgelerde istenilen saç yoğunluğuna ulaşılamayabilir. Bu nedenle ekim yapılmasına rağmen kafa derisinde hala bazı boşluklar kalabilir. Saç simülasyonu ile kafa derisine özel tekniklerle uygulanan boyama işlemi ile kalan boşluklarda doğal bir görünüm elde edilir. Saç pigmentasyonu özellikle saçkıran gibi hastalıkların sebep olduğu bölgesel dökülmelerde de etkili sonuçlar elde edilmesini sağlayan bir yöntemdir.

Saç pigmentasyonu, kafa derisinde oluşan yaralar ve ameliyat izleri gibi istenmeyen izlerin kamufle edilmesinde de kullanılabilir. Saç simülasyonu işlemi, bu iş için özel olarak üretilen boyalar ve cihazlar yardımıyla gerçekleştirilir. İşleminden önce hastaya lokal anestezi uygulanır ve işlem bu alanda uzman profesyonel bir estetisyen tarafından gerçekleştirilir. Hastanın saç rengine uygun pigmentler, steril iğneler yardımıyla derinin epidermis tabakasına yerleştirilir.. Saç pigmentasyonu işleminin süresi, saçta işlem yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Kişiye özel ve steril iğneler kullanılarak yapılan saç pigmentasyonu işleminden yaklaşık bir hafta sonra, pigmentler tam olarak oturur ve yaklaşık olarak üç yıl, kalıcı bir görünüm elde edilir. Saç dövmesi ile ortak yanları olasa da, saç pigmentasyonu saç dövmesine nazaran daha hassas bir işlem gerektirir.

Saç Ekimi Nedir?

Saçlarda meydana gelen kayıplar neticesinde kafa derisinde genel ya da bölgesel seyrekleşmeler oluşabilir. Saç ekimi, ilgili bölgelere mikrocerrahi yöntem ile başka bölgelerden alınan aktif saç köklerinin nakledilmesi işlemidir. Bu işlemde bireyin kafa derisinde hala aktif olan saç kökleri alınarak ve saç kayıplarının olduğu bölgelere ekilerek yeni saçların çıkması sağlanır. İşlem uzman bir cerrah tarafından steril bir ortamda gerçekleştirilir.

Saç Simülasyonu ve Saç Ekimi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saç simülasyonu, saç ekiminden sonra bölgede kalan boşlukların doldurulmasında kullanılarak daha doğal sonuçlar elde edilmesine yardımcı olabilir. Saç pigmentasyonu bir saç ekim yöntemi değildir; ancak saç ekimiyle birlikte uygulandığında seyrelen ve kelleşen saçlarda daha başarılı sonuçlar elde edilmesine katkı sağlar. Özellikle kısa saçlı kişiler, saç ekimi için yeterli grefte sahip olmayan kişiler, saç kökü olmadığı için saç ekimi yaptıramayan tamamen kel kişiler de saç simülasyonu uygulaması ile etkili sonuçlar elde edebilirler. Saç simülasyonu işlemi de tıpkı saç ekim işleminde olduğu gibi özel steril cihazlar ve alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Saç pigmentasyonu olarak da isimlendirilen bu işlemde kullanılan pigmentler, insan derisine özel olarak üretildiğinden sağlık için herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Ayrıca saç pigmentasyonu için kullanılan pigmentler, saç dövmesinde kullanılanlarla farklılık gösterir. Dövmede kullanılan boyalar kalıcıdır. Ancak saç pigmentasyonunda kullanılan pigmentler bir süre sonra vücuttan atılan zararsız bitkisel pigmentlerdir.

Saçlarında seyrekleşme veya kelleşme oluşan bireyler, doğal ve kalıcı bir sonuç için saç pigmentasyonu uygulamasına başvurabilirler. Ayrıca saç ekimi yaptırıp istediği sonucu alamayan kişiler de saç simülasyonu ile daha başarılı sonuçlar elde edebilir. Alanında uzman ve tecrübeli ekibi ile müşterilerin beğenisini toplayan Scalp Germany, saç pigmentasyonu uygulamasında elde ettiği sonuçlarla öne çıkmayı başaran ve uzun yıllardan beri bu işi yapan bir kuruluştur. İşlemi uygulamanın yanı sıra güzellik uzmanları ve estetisyenlere eğitimini de veren kuruluş, Türkiye'de faaliyetlerini Scalp Turkey ismiyle sürdürüyor. Saç pigmentasyonu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak veya bu konuda eğitim almak isterseniz +905332760701 Scalp Turkey whatsapp hattına mesaj atmanız yeterli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir